وقت ثبت نامه! از کلاسا جا نمونی.

Reading Exercises

چگونه مهارت Reading را تقویت کنیم؟

گام اول:  همیشه زمان خاصی را برای Reading معین کنید.

زمان خواندن

روند Reading و مطالعه را به یک ربرنامه تبدیل کنید؛ یعنی به‌صورت منظم آن را تکرار کنید تا نتیجه را مشاهده نمایید.

می‌توانید مراحلی که در ادامه عنوان می‌شود را انجام دهید. علاوه بر آن، شما قادر خواهید بود مواردی دیگری که به این روند و تقویت Reading شما کمک خواهد کرد را در آن بگنجانید.

  • محلی آرام، ساکت، راحت و روشن را برای این کار انتخاب کنید.
  • قبل از اینکه بنشینید و شروع به مطالعه کنید، همه وسایلی که ممکن است به آن‌ها نیاز پیدا کنید را در کنار خود فراهم آورید. برای مثال، ممکن است به مداد یا خودکار، دفترچه، دیکشنری یا حتی یک خوراکی نیاز پیدا کنید.
  • در مورد مدت‌زمانی که می‌خواهید مطالعه کنید نیز تصمیم بگیرید؛ مثلا 30 دقیقه مدت‌زمان مناسبی برای این کار خواهد بود.
  • تمام گجت ها و وسایل الکترونیکی خود را در حالت بی‌صدا قرار دهید یا خاموش‌کنید. شاید ازنظر شما این کار چندان ضروری به نظر نرسد؛ در حالی که این‌گونه نیست. این وسایل در متمرکز ماندن شما بسیار مؤثرند.

اگر روند مشخصی را برای این کار اتخاذ و به آن عادت کنید، مغز شما نیز می‌داند چه موقع، وقت مطالعه و چه موقع وقت استراحت و کارهای دیگر است. این امر در تمرکز بیشتر شما نیز مفید خواهد بود.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

گام دوم: کتاب مناسب را بخوانید.

ریدینگ کتاب

هنگامی‌که کتابی را برای مطالعه انتخاب می‌کنید، همیشه دو مورد را در نظر بگیرید:

  • به چه موضوعاتی علاقه دارید.
  • سطح ریدینگ شما چیست.

هرزمانی که می‌خواهید مطالعه کنید، مطالبی را انتخاب کنید که از خواندنشان لذت می‌برید. همچنین منابعی را انتخاب نمایید که در سطح زبان شما هستند. البته که به چالش کشیدن خود با مطالب جدید کار خوبی است، اما توجه داشته باشید که کتاب به‌گونه‌ای نباشد که شما را خسته کند.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

گام سوم: در هنگام مطالعه و پس‌ از آن برای خود سؤالاتی را مطرح کنید

سوالات ریدینگ

خواندن یک کتاب به زبان انگلیسی کاملا فرای خواندن کلمات جدید و یادگرفتن آن‌ها است.

کارهای بسیاری وجود دارد که می‌توانید پیش یا پس از ریدینگ انجام دهید تا متن کتاب را بهتر متوجه شوید:

  • قبل از اینکه شروع به خواندن کنید، نگاهی به متن بیاندازید؛ یعنی بدون اینکه آن را کامل بخوانید، فقط یک نگاه اجمالی و سریع به آن بکنید.
  • پس‌ازاینکه کتاب را مطالعه کردید نیز دوباره این کار را تکرار کنید. این دفعه، این زمان را به حفظ کردن (یادگرفتن) و خلاصه کردن متن اختصاص دهید. سپس سعی کنید در چند جمله هر آنچه را که به خاطر می‌آورید را توضیح دهید.
  • فکر کردن درباره متنی که مطالعه کردید به شما این امکان را می‌دهد ببینید چه مقدار از آن را متوجه شدید. همچنین نقاط گنگ مطلب را نیز برایتان روشن می‌کند. با این کار، تقویت ریدینگ تبدیل به یک کار ساده خواهد شد.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

گام چهارم: روان بودنتان را در زبان بهبود ببخشید.

منظور از روان بودن این است که بدون هیچ مشکلی متن را بخوانید. زمانی که مطلب را در ذهن خود می‌خوانید، باید ریتمی از کلمات را داشته باشید؛ به عبارت دیگر، کلمات باید در یک جریان یکنواخت پشت سر یکدیگر بیایند. درست مانند زمانی که کسی صحبت می‌کند. یک فرد انگلیسی‌زبان نیز به همین شیوه مطالعه می‌کند.

این راه را امتحان کنید:

  • بیشتر کلمه هایی که در حین خواندن پیدا می‌کنید و به چشمتان جدید می‌آیند، کلمه های دیداری هستند. منظور از کلمه های دیداری، واژه‌هایی اند که با نگاه کردن به آن‌ها متوجه معنی شان خواهید شد؛ بدون اینکه نیازی به فکر کردن وجود داشته باشد.
  • می‌توانید کلمات دیداری را تمرین کنید تا در آن‌ها تبحر پیدا نمایید. تنها کافی است یک لیستی از آن‌ها تهیه کنید و به‌صورت روزانه در حد یک الی دو دقیقه با سرعت بالا به مطالعه آن‌ها بپردازید.
  • اگر معنی هر کدام از آن‌ها را نمی‌دانستید، فرصت خوبی است تا در دیکشنری با آن‌ها آشنا شوید؛ اما توجه داشته باشید که هدف فهم سریع است، نه درک دقیق. زمانی که به سرعت ایده آل خود در خوانش رسیدید، فرصت تمرکز روی درک بهتر و تقویت ریدینگ است.
  • ممکن است عجیب به نظر برسد، اما یک روش عالی برای تمرین روان بودن در ریدینگ، دیدن ویدئو است. به خصوص ویدئوهای انگلیسی‌زبان با زیرنویس انگلیسی. با این روش، هم‌زمان که کلمه ها و جملات را از یک فرد انگلیسی‌زبان می‌شنوید، آن‌ها را نیز می‌بینید.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

گام پنجم: زمانی که در خوانش متن سریع شدید، از سرعتتان بکاهید!

سرعت مطالعه

هنگامی‌که توانستید در ریدینگ به زبان انگلیسی سریع شوید، نوبت آن رسیده تا کمی با مکث و تامل بیشتر مطالعه کنید؛ یعنی در مفاهیم و معانی دقیق‌تر شوید.

این راه را امتحان کنید:

  • یکی از روش های عالی برای کم کردن سرعت، بلند خواندن است. با بلند خواندن نه‌تنها به تقویت ریدینگ خود پرداخته‌اید، بلکه روی مهارت‌های تلفظ، لیستنینگ و اسپیکینگ نیز کارکرده‌اید. پس روی هر کلمه تمرکز کنید تا تلفظ صحیح را فرابگیرید.
  • اگر نمی‌توانید یا نمی‌خواهید با صدای بلند بخوانید، به‌جای آن می‌توانید پس از مطالعه هر پاراگراف مکث کنید تا متوجه شوید هنوز روی متن متمرکز بوده اید و توجه موردنیاز را به آن کرده اید یا خیر.
  • راه دیگری که می‌توانید به یک سرعت نرمال برسید، نوت برداشتن و نوشتن سوالات در حین خواندن است.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

گام ششم: پرسش سوالات زیاد برای تقویت Reading

پرسش، بهترین روش برای اطمینان در میزان درک شما از مطلب است. سؤالاتی از این قبیل که: الان چه اتفاقی در حال رخ دادن است یا چه کسی در این بخش صحبت می‌کند، برای حفظ تمرکز شما مفید خواهد بود. پرسش‌هایی نظیر چرا او این کار را انجام داد یا او به چه چیزی فکر می‌کند به درک بیشتر داستان و محتوا و تقویت ریدینگ کمک خواهد کرد.

این راه را امتحان کنید:

  • یک قلم و کاغذ همیشه در کنارتان قرار داشته باشد تا هر سوالی که به ذهنتان میرسد را یادداشت کنید. وقتی‌که مطالعه به اتمام رسید، برگردید و ببینید چند سوال یادداشت کرده اید و به چند عدد از آن‌ها می‌توانید پاسخ دهید. اگر پاسخ یکی از آن‌ها را هم نمی‌دانستید، برگردید به متن و جوابش را پیدا کنید.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

گام هفتم:  دوباره بخوانید.

خواندن زبان انگلیسی

دوباره خواندن در زمان‌هایی بسیار کمک کنند خواهد بود که متنی را می‌خوانید اما نمی‌توانید میان واژه‌ها ارتباطی پیدا کنید یا به بیان ساده‌تر، متن را متوجه نمی‌شوید. همچنین اگر با بار اول قسمتی از متن را جا انداختید، می‌توانید در مرتبه دوم، آن را مطالعه کنید. اگر هم واژه جدیدی وجود داشت، این کار باعث می‌شود تا آن کلمه و معنای آن برای شما تکرار شود و در ذهنتان بنشیند. تکرار واژه‌ها در تقویت ریدینگ تاثیر به سزایی دارد.

به طور خلاصه، دوباره خواندن مطالب بهترین کار است!

این راه را امتحان کنید:

  • منبعی کوتاه که متشکل از تنها چند پاراگراف است را برای مطالعه انتخاب کنید. این منبع میتواند داستانی در یک مجله، خبر یا هر مطلب دیگری باشد. فقط توجه داشته باشید متن به‌گونه‌ای باشد که تنها 5 دقیقه از وقتتان را به خودش اختصاص دهد.
  • مطلب را با سرعت مناسب خود بخوانید. سپس هر آنچه را که به خاطر می‌آورید، یادداشت کنید. هر جزئیاتی را که به یاد می‌آورید (حتی اگر یک جمله به خصوص باشد) را از قلم نیندازید.
  • حال دوباره این کار را انجام دهید.
  • مطلب را بخوانید. هر چیزی که به یاد دارید را یادداشت کنید. با این کار حتما متوجه خواهید شد که تا چه اندازه جزئیات بیشتری در خاطرتان باقی‌مانده‌اند.
  • هر دفعه که متنی را می‌خوانید، مفاهیم زیادتری از آن را متوجه می‌شوید. زمانی که می‌خواهید از آن محتوا بیشترین استفاده را ببرید، تعداد دفعات مطالعه را بیشتر کنید. در مرتبه اول، بیشتر روی کلمات تمرکز کنید.
  • مرتبه دوم، به معنا توجه کنید. در خوانش سوم، شروع به پرسش سوالات عمیقی از متن کنید؛ مثلا مقصود نویسنده از نوشتن این متن چه بود یا این خبر چه تاثیری در جهان خواهد گذاشت. بدون شک پس از مدتی به تقویت ریدینگ خود کمک نموده‌اید.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

گام هشتم: انواع مختلفی از متون را بخوانید.

مطالعه خود را تنها به کتاب‌ها و خبرها محدود نکنید. هر چیزی که در هرجایی می‌بینید را بخوانید؛ مثلا یک مجله پیدا کنید که به آن علاقه دارید، در رسانه‌های اجتماعی افرادی را که به زبان انگلیسی صحبت می‌کنند دنبال کنید. همچنین پست وبلاگ‌هایی به این زبان را بخوانید.